esmaspäev, märts 21, 2011

Nädal kevadises Torontos, osa 1

Kevad käes ja aeg blogilt jõulutolm puhuda! Pikal pausil on väga lihtne põhjus – ma lihtsalt toimetan pidevalt ringi. Ning kui ma ringi ei toimeta, siis ma parajasti tõmban hinge.

Niimoodi jätkates võib aga kogemata nii palju ringi toimetada, et pärast ei mäletagi, mida täpselt tehtud sai. Eriti, kui mõtted ringlevad kogu aeg peale tulevate asjade ümber. Nii otsustasin kroonika ja eneseteraapia tarvis oma läinud nädala peamised tegemised kirja panna. Üldiselt iseloomustab see nädal üsna hästi ka terve selle semestri tegemisi.

Nädalavahetus 12-13.03 – vedelesin Margiti juures Montrealis. Otsustasime mittemidagi teha ja lihtsalt läinud nädalast puhata. See läks meil nii edukalt, et magasime täiesti kellakeeramise maha :). Kogu nv peale suutsime mõned taimekesed potti saada. Kokkuvõttes vöga väärtuslik nv, arvestades nv enne seda ei puhanud ma üldse.

Vahetult enne seda nv sain valmis ka oma 2010 aasta miksteibi. Link postituse lõpus!

Esmaspäev – uurisin võimalusi saada abiuurijana (research assistant, RA) tööle Montreali McGilli ülikooli. Nimelt plaanin ma järgmise aasta Montrealis veeta, kuna Margiti programm on kahe-aastane. Teadupärast tuleb aga sellised plaanid üsna varakult ette valmistada. Iseenesest läks mul höästi – mulle anti mõista, et nad võtaks mind küll, kui ainult raha saavad. Loodame, et siis saavad!

Pärast vestlust ootas mind 7-tunnine bussireis tagasi Torontosse. Selle käigus programmeerisin valmis oma Toronto uurimisrühma EEG-analüüsi skripti ning vaatasin ära "Sotsiaalvõrgustiku". Üks tüüp ajas kõvasti mahla põrandale ja nüüd mu seljakott kleebib. Oh well.

Teisipäev – pärastlõunase seminari tarvis võitsin hommikul kiiruga kokku eelmise nädala prototüüpide hindamised. Seminarist endast räägin mõne hetke pärast.

Päeval toimus iganädalane uurimisrühma lugemisseminar, kus me teiste RA-dega ADHD-temaatilisi uurimistöid lahkame. Muuhulgas arutasime, et kas idee poolest oleks võimalik käitumuslikud diagnostikavahendid kõrvale heita ja puhtalt EEG mustrite pealt erinevaid häireid klassifitseerida. Samuti värvati mind reklaamima 26 märtsi – ülemaailmset epilepsiapäeva.

Pärastlõunal toimus inimese-arvuti kommunikatsiooni loeng ja seminar. Pika ja lohiseva nime (human-computer interaction, HCI) taga peitub tegelikult väga lihtne eesmärk – aidata programmeerijatel teha programme, mis tavakasutajate vajadustele reaalselt vastavad. Selle tarvis tuleb teha põhjalikke taustauuringuid, plaanida-luua prototüüpe ja neid kasutajate peal järele proovida. Minu suureks heameeles tuleb kursuse käigus kõik need sammud ka ise järele proovida. Iga nädal tuleb kõvasti vaeva näha – raportite mahud ulatuvad kohati 30 leheküljeni. Teisalt on kogu protsess ääretult loominguline ja lõbus – koos kolme IT-tudengiga töötan välja uudset IT-lahendust juuksuritele.



Papist iPad ja paberist "maagiline peegel"


Nädala teisest poolest kirjutan ma mõne päeva pärast. Senikaua kuulake minu kaasaegse maailmatantsumuusika miksi ja täiendage oma teadmisi epilepsia vallas.





8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Howdy! I just would like to offer you a huge thumbs up for your excellent information
you have right here on this post. I'll be returning to your blog for more soon.

My web page ... pr news wire

Anonüümne ütles ...

With havin so much written content do you ever encounter any problems of plagorism or copyright
violation? My internet site includes a lot of completely unique content I’ve either
written myself or outsourced nonetheless it appears a lot of it's popping it up all over the web without my permission.

my site :: current real estate news

Anonüümne ütles ...

Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find
a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding one?
Thanks a lot!

Also visit my web site; Real Estate News

Anonüümne ütles ...

There’s a lot of people who I believe would love your
content. Please i would ike to know. Many thanks

Here is my blog :: family home

Anonüümne ütles ...

Article writing is also a excitement, if you know after that you can write or else it
is complex to write.

Check out my webpage games articles

Anonüümne ütles ...

Having read this I believed it was very enlightening.
I appreciate you taking the time and energy to put this information together.
I once again find myself spending a lot of time both reading and commenting.
But so what, it was still worth it!

Feel free to visit my page ... theatre arts

Anonüümne ütles ...

A person necessarily assist to make seriously posts I'd state. This is the very first time I frequented your website page and so far? I surprised with the research you made to make this particular post extraordinary. Magnificent process!

My web blog: government news

Anonüümne ütles ...

Tremendous issues here. I am very happy to see your article.
Thank you a lot and I am looking forward to contact you.
Will you please drop me a mail?

my blog :: business management article