neljapäev, jaanuar 25, 2007

Neuschnee!

Ametlikult ärkasin ma täna küll muusika peale. Kuid tegelikult See heli, mis mind Üles ajas oli....lumelabida hääl. Selline tume krobin, mis tekib siis, kui asfaltit lumest puhestada. Korraks tundsin end nagu Eestis. Minus kasvas elevus.. kas tõesti lumi maas? Ning aknast välja vaatamine vaid suurendas seda. Konstanzis on täiesti arvestatav lumevaip :). SUPER!


Nii kirjutasin ma hommikul. Minu lumerõõm sai väljakutse poole päeva pealt alanud non-stop tativoolu näol. Tõenäoliselt seetõttu, et jalutasin hommikul õhukeste jalanõudega. Võimalik, et sinna panustasid ka eileõhtused nisujahu-piimapannkoogid, aga seda otsustagu igaüks ise ;). Päevapeale oli igatahes üsna sant olla ja peas känseldasin ma järgmiseks paariks päevaks igasuguse sotsiaalsuse. Nii hakkasingi ma kuskil neljast hoolega oma tervist parandama. Enne kojuminekut käisin ma ka apteegist ja poest läbi ning otsin viimased vajalikud asjad. Nohutablette ei võtnud, keemia on nõrkadele :).

Minu retsept tervisesse

vajalikud komponendid:

* pakk ürtidega kurgukomme
* nohutee
* kurgutee
* külmetusetee
* mesi
* küüslauk
* leib
* tomat
* muud võileivamaterjali
* liitrite kaupa vett
* teetassid ja teepurukogujad
* rätik v tassisoendaja
* citrocept
* apelsinimahl
* villased sokid
* kampsun
* tapmisele õhutav muusika

Neid võib muidugi vastavalt võimalustele/soovidele ära jätta või lisada. Soe piim on muidugi saatanast ;)

Ravi käik:

Kõigepealt likvideeri igasugune külmatunne villaste sokkide ja kampsuniga.

Pane vesi keema. Valmista ette kaks teetassi. Ühte sega nohu- ja kurguteed. Teise pane külmetuseteed. Kui vesi valmis, vala see tassidesse. Nohu- ja köhateed kästakse 45 minti tõmmata lasta. See pane kas rätiku v tassisoendaja sisse kuhugi ootama. Külmetustee saab 7 minutiga valmis, see tõsta lihtsalt eest ära.

Valmista endale küüslauguvõileib. Mina mahutasin sinna peale kaks küünt. Mina panin maitse hajutamiseks tomatit peale, põmst võib sinna igast asju panna. Kuna mu kõht reageeris suhteliselt valuliselt puhta küüslaugu närimise peale, siis sõin ma ühe singivõileiva enne küüslaugupommi. Et midagi ees oleks.

Söö ära eelvõileib. Söö ära küüslauguvõileib. Joo kurguteed. Tee sisse võib panna mett. Teadjamad räägivad, et tee temperatuur ei tohiks üle 40 kraadi olla, muidu hävinevad mee kasulikud omadused. Kui oodata ei viitsi, on abiks jääkuubikud. Ootamise ajal lutsuta näiteks ürdikomme.

Kui kogu see värk on natuke vajunud, siis vala endale klaas apelsinimahla. Sinna sisse valmista hea energia pomm, tilgutades 50 tilka Citrocepti. Kui mahla pole käepärast, siis võid iseloomu kasvatada ja palja veega neid tilku juua. Joo. Joo ja tunneta, kuidas greibiekstrakt üle keha laiali valgub ja tapatöödele asub. Nüüd on hea hetk panna käima tapmisele õhutav muusika ning vaimselt Citroceptile kaasa elada. It's killing time!
NB! Kuna Citrocept lagundab mürgiseid aineid, siis võib alguses tunne isegi halvemaks minna. Kuid see läheb üle.

Nüüd võid kas natuke pikutada, tukastada või niisama tiksuda. Lutsuta juurde köhakomme. Millalgi saab teine sats teed valmis.

Tõenäoliselt avastad umbes poolteist tundi hiljem oma teise teetassi, mis on tõmmanud rohkem kui küll. Joo natuke pealt ära, vala temperatuuri tõstmiseks juurde sooja vett. Lisa mett. Joo. Soovi korral kuula veel tapmisele õhutavat muusikat.


Kõigi eelduste kohaselt peaks varsti paremaks minema. Kui ei lähe, siis võib proovida Coldrexi jms apteegikraami. Või siis rohuteesid veel teha. Citroceptiga liialdada ei tasu.

Mul on igastahes praeguseks (kell 22:00) juba täitsa mõnus olla. Kirjutan blogi ja puha.
Veel üks hea rohi on enda välja magamine. Minu puhul jääb see kahjuks ära, kuna vaja kodutööga tegeleda.

PS! Kui sa pole Citrocepti varem kasutanud, siis tasub vähem endale tilgutada. Alustuseks piisab 20-st.
PS2! Teadjamad räägivad, et alkohol nullib igasuguse Citrocepti efekti. Seega tasub end natukeseks ajaks Bitteri balsamist ja Strohist eemale hoida.
PS3! Saksamaal müüakse Direktsafti. Maakeeli otsemahl, mida pannakse pakki ilma seda vahepeal kontsentreerimata. Jube hea on, ning Citrocepti maitset ei pane tähelegi.
PS4! Kui tapmisele õhutavad muusikat ei ole, siis võib selle vabalt asendada Queeni lauluga We Are the Champions. Võimillegaiganes.

Head paranemist!

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Äärmiselt tubli inimene =)! Lausa lust on lugeda su ravi käiku! Ma just ise tegin ühe pikema jalutuskäigu (kulub sessi vahepääl täitsa ära)Tähtverre ja tulin mööda Emajõe äärt tagasi. Külmakraadid teevad olemise mõnusalt värskeks, aga varvaste kallale kipuvad ka..... Nüüd istun teki sees ja joon melissi-piparmündi teed ingveriga (see on üks mu lemmikuid). Hääd paranemist!

helen ütles ...

aga kuhu sinepiplaastrid jäid?!?!?
nendega on päris lahe oma keha peale ilusaid mustreid jäädvustada ja iseloomu kasvatada.

Rain ütles ...

Kindlasti väga tõhus ja ülilahedalt kirjutatud :)

Uuema aja seisukoht on, et kõik sedasorti haigused on seotud mingi väljutamise kriisiga, seega oleks hea võte ka sellele kaasa aidata - india joogide moodi (soovit kergelt soolast ja sooja) vett läbi ninasõõrmete ajada. Meetodeid on erinevaid, kõige lihtsam on ehk seda teha dushi all.

Head tervist!

Jorks ütles ...

Sai mee ja sooja piimaga on parim unerohi:)

(nisuvalgu kombineerumisel piimavalguga pidavat maos morfiinitaoline aine moodustuma:P)

That being said - ega ma ka haigena eriti piima ei joo. Kurguvalu vastu siiski;)

uku ütles ...

Suured tänud täiendavate kommentaaride eest! Siia hakkab väike rahvameditsiini wiki tekkima :p

Lisaks veel, et järgmine päev oli mul natuke uimane olla, kuid reedel oli täie tervise juures ja nautisin Austria mägesid.

Triin ütles ...

Kusjuures kui ei viitsi niipaljude teedega tegeleda, siis on hea ravi:

eelvõileib + mingi apteegikülmetustee (Coldrex, Fervex) + küüslauguvõileib + 5 h und + dušš

või siis jätta apteegikülmetustee ära ja juua sooja piima meega. ma muidu piima ei joo, aga selle kannatan ära.

küüslauguleiba ei tohi mingi hinna eest ära jätta.

ja vedas, et mäe ajaks ikka terveks said :)