esmaspäev, august 31, 2009

Ялта, бейби

Jalta on v2ga lahe. Kohe nii lahe, et ei saanud mahti Internettigi tulla. T2na aga tehti Tartus ained lahti, ning see motiveeris mind siin Odessas Internetikohvikusse tulema. 4 grivnat (6 krooni) tund.. miks mitte. Terve 88 maksab 15 grivnat :D.

Jalta on aga jah kunagine n6ukaturismi p2rl, mis oma staatusel endiselt liugu laseb. L22neeurooplasi siin eriti ei ole. Kohaliku tyybis6nul see t6ttu, et kuna neil inimesi niikuinii meeletult pealetuleb, siis ei pea nad oma standardi p2rast pingutama.. ning sama hinnaga l2heb Eurooplane pigem Tyrki.

Mis aga ei t2henda, et meil vinge poleks olnud.Vastupidi! J2rgnevalt v2ikepildivalik, mis torust l2bi tuli


Yalta - Simferopoli vahet on v6imalik ka trolligas6ita. S6it on 2 h pikk..ja trollid v2ga v2sinud. Me tegime vaid v2ikese osasellest.

8ine Lenin Yaltas...pildi pealt pole n2ha, aga p2riselus on kurjad kapitalistid otse Lenini pilgu ette McDonald'si ehitanud
Yks p2ev ronisime Yalta kohalk6rguva m2eharja otsa. Startides polnud meil aimugi,kustv6i kuidas minnakse. Kuid 6nneks sattus iga teelahkme juures meile vastu keegi kohalik
Levadia palee,kus II MS v6itjad Euroopat ymber jagasid.


Uhkeid paleesid ja losse oli Jaltas ja Jalta l2heduses v2hemalt kymmekond.

Mererestoranis v6tsime meie 6lle ja salati.. meie k6rvallauas h2vitas abielupaar sama ajaga 2ra kausi pelmeene ja pudeli viina.
Hetk tsaari jalutusrajalt Levadia palee juures
Simferopolis, enne Odessa rongi peale astumist k2isime jalkamatsiltl2bi. K6ige p6nevam hetk oli see, kui vaheajal langevarjurid jalkaplatsile langesid.


Rongis6it Odessasse oli aga lihtsalt suurep2rane. K6ik olulised elemendid on siin pildi peal.. tee, Krimmi 6lu ning virsikumahl. Mida pildile pyyda ei 6nnestunud, oli huvitavad kupeekaaslased ning h2lli moodi magama kussutav rongi loksumine. Ootan juba s6itu Kiievi poole:)

3 kommentaari:

tajo ütles ...

sadotšok on ju maailma parim mahl! eriti aprikoosi oma.

uku ütles ...

muidugi! toetame edasi Ukraina majandust!

Anonüümne ütles ...

vaga huvitav, aitah