esmaspäev, november 15, 2010

Milline on parim hiirepüügivahend?

Eelmine postitus tekitas imetlust, et 18. korrusel on hiiri. Neid on Tartu College'is tõesti igal pool. Tõenäoliselt meelitavad neid tudengite toidujäägid.. sest teadagi pole mitte kõik noored just puhtusearmastajad. Tudengite aitamiseks käib iga nädal köögist ja WC-st üle koristajatebrigaad... kuid tõenäoliselt aitab see vahepeal koguneva toidukogusele hoopis kaasa. Tänu radikatesüsteemi loodud avadele saavad nad liikuda ka toast tuppa ja nii peame me kõik valuuta suhtes valvel olema :)

Lahendus oleks muidugi hiir kinni püüda. Seda üritatakse siin hoolega. Näiteks kollitas septembri algusepoole üks hiireke 18. korruse neidude sviiti. Eriti maias oli ta šokolaadi peale – ma sain hiljem teada, et too hiir varastas laua pealt KAKS VIIMAST Kalevi šokolaadi tükki. Minu teada prooviti koostöös Tartu College'i töötajatega ära kõikvõimalikud hiirelõksud, alates mustast kastist kuni kleepeteibini välja. Samuti katsetati erinevaid söötasid. Tulemusi ei toonud neist ükski ja valitses juba minnalaskmise meeleolu. Kerge krabistamine nii päeval kui öösel oli kujunenud igapäeva elu osaks

Kuid ühel päeval toimetas Karin köögis ja nägi, kuidas miski nöörjas asi vilksas rösteri kandis. Uurides seadeldist lähemalt, põgenes sealt sõber hiir. Nimelt oli ta avastanud endale maiustamiseks mõnusa krõbeda saiapuru. Jaht sai olulise strateegilise täienduse!

Järgmine päev sättis austraallanna Claire end kööki õppima. Varsti nägi temagi midagi röstrisse vilksatamas. Pikemalt mõtlemata lajatas ta raamatu rösterile peale ning teda valdas võidurõõm – hiireke on käes!

"Mis temaga aga edasi peale hakkan? Ära nagu ei julge tappa..." Ei osanud Claire muud teha, kui võtta röster ja raamat kaenlasse ja joosta oma saagiga alla valvelauda, "ma püüdsin hiire, kuhu ma tema nüüd panen?" Humaansus valitses ka valvelauas ja nii oldi ka seal üsna nõutud. Lõpuks ostustati hiir prügišahtist alla saata. Seal on tal kõvasti saiapuru ja muud toredat :)

Edaspidi valitseb neidude sviidis nüüd vaikus. Teine eesti neiu Evelyn kommenteeris, et nüüd on köök kuidagi tühjavõitu.. koju tulles on kõik nii tühi..keegi ei krabistagi enam kuskil nurgas :(. See-eest võisid šokolaadisõbrad jälle rahulikumalt hingata. Vähemalt tolles sviidis.


PS

Hiljem õppisin ma koolis, et meeshiired oskavad paarilise peibutamiseks 50 khz sagedusel laulda. Kahjuks inimesed seda ei kuule, muidu oleks hiired siin kõvasti populaarsemad! Teadlaste silmis said hiired aga kindlasti plusspunkte juurde – seda rohkem on põhjust hiirte geene ja retseptoreid välja lülitada ja sotsiaalset käitumise põhjal aju uurida (näide).

Pikemalt ma teadusel siiski ei peatuks. Selle asemel kuulake inimkõrvale tajutavaks tehtud hiirelaulu. Ja pidage oma röstreid silmas ;)




3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui ta oleks mõne julgema poisi appi kutsunud, siis oleks kiire lahendus leitud ilmselt....rösteri sisselülitamise abil. Mann

ene ütles ...

Kas sa ei arva, et need hiired on ehk eelmiste tudengite liigedukate hiirkatsete produkt. Võeti n-ö laborist tööd koju kaasa.... ja olukord läks käest. Ka ~sokolaadiarmastus võib olla selektsioni või geenmuudnamise tagajärg...

Anonüümne ütles ...

says plenty of people repayment its fiscal loans in timely manner and with no fines
A number one debts nonprofit charities can possibly expect numerous men and women investing in individuals meant for benefit throughout payday cash advance debts towards two bottle the following. credit card debt charitable trust says round purchased typically the quickly, great interest mortgages this year. The particular charitable organisation reveals four years gone by the quantity of customers with them ended up being unimportant.
kliknij ten link
kredyty bez bik
szybka pożyczka
sprawdź to www
pożyczka na dowód ranking

http://kredytybezbiku.biz.pl
http://pozyczki-prwatne.net.pl
http://pozyczkanadowod24.net.pl