pühapäev, august 05, 2007

Sibul + kook

annavad kokku sibulakoogi. Ebatervislik, ent pattu väärt leiutis :). Kahjuks pakuvad seda kohvikud ainult septembris ja ainult Meersburgist (üle järve). Kuid mälestus sellest maitsest on nii hea, et otsustasime sõpradega selle ise ette võtta. Leidsime internetist juba pea 80 000 inimese poolt järele proovitud retspeti, mille ma siin väikeste muudatustega eesti keeles ära toon:


Sibulakook

Taina jaoks läheb vaja
500 g jahu
pärmi
80g võid
soola
vajadusel ka suhkrut

Lisandi jaoks läheb vaja:
500 g sibulaid
150 g kuivatatud liha (me kasutasime sinki)
200 g Gouda riivjuustu
300 g hapukoort/maitsestamata jogurtit
2 muna
pipart
purustatud köömned
vajadusel ka piima

Valmistamise käik

Valmista ette pärmitainas ja pane reageerima. See võib kuni 2h võtta.

Sibulad lõika viiludeks ja siis poolringideks. Liha/sink lõika kuubikuteks. Prae nad koos panni peal ära. Sibulaid ei tohi pruunistada vaid selliseks klaasjaks kuumutada. Kõige parem on seda teha väikeste portsjonite kaupa.

Kui tainas on valmis saanud, siis aja see küpsetuspaberile laiali, sinnapeale laota praetud sibula-singisegu. Lisa ohtralt pipart. Soovi korral ka köömneid.

Sega hapukoor koos kahe munaga ja maitsesta soolaga. Kui segu valmis, siis sega sinna hulka veel riivjuust ja laota koogile. Soovi korral võib seda segu piimaga lahjendada.

Küpseta 200 kraadiu juures nii 40 minutit.

Naudi!





Originaal

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

mmm....kõlab justkui sibulapirukas, ainult et singiga :P!!Võtame paari nädala pärast Eestimaa pääl kavva! Panin Türgi köögist ka paar katsetamisväärset nippi kõrvataha.