esmaspäev, mai 05, 2008

Tripp vol. 2

28.04 kell 14.49, viies päev.

Esiteks on tänase sissekande ajal ema sünnipäev. Jeejee! Palju õnne. :)

Muidu, rong saab ilmselt ka edaspidi selle tripi jooksul olema koht, kus blogitan. Mõne aja eest jätsin hüvasti Groningeni ja Maarikaga. Olen teel Amsterdami ja Hollandi aasta suursündmusele - kuninganna ema sünna tõotab suuri-suuri pidustusi järgneva mõne päeva jooksul. Jee!

Groningeni kohta võiks öelda järgnevad märksõnad: rahulik, rahustav, rahumeelne, tore, mõnus, sõbralik, kanali- ja jalgrattarohke. Väga meeldiv koht igatahes. Maarikal on vedanud. Aeg sai sisustatud rendirattaga (eriti kihvt ratas oli!) ringi kimades, pannkoogirestos ja rootsi õhtusöögil. Üldiselt rahulikult, aga väga meeldivalt.

04.05 kell 23.18, üheteistkümnes päev

Nojah, pea nädala pole saanud mahti kirjutada. Rõõmuga võib tõdeda, et on tegemist olnud! Aga tulemuseks on ka see, et räägin möödunud päevadest lühidalt. Niisiis.

28. aprillil jõudsin ilusti Amsterdami, kohtasin järgmise öömajapakkuja ehk Ivoga, natuke aega hiljem ka Kataga. Asjad ära pandud ja kõht imehead lõhepastat täis pakitud, läksime selle kõik-müügiks-riigi kurikuulsa ööeluga tutvuma. Esimene õhtu oli siiski tagasihoidlik, sai vaid olulisematele piirkondadele pilk peale heidetud. Järgmine päev tähistas aga pidustuste algust.

Sisuliselt on Queens Night ja sellele järgnev Queens Day üks ilgelt suur õllesummer. Amsterdami kesklinna pääseb ainult jalgsi ja KÕIK KOHAD on pidusid ja inimesi täis. Mitmekesi ringi käies on pea võimatu kokku jääda. Aga pidusid, kohvikuid, klubisid ja pubisid ja parke ja kanaleid jätkub igale maitsele, nagu ka turgusid, kus müüakse ja antakse ära tõesti absoluutselt kõike. Ja loomulikult saadab kõike kanepiaroom, päeva edenedes üha enam ka õllelõhnad ja uriinihais. Pole väga kena. Ei usu, et kuninganna ema selle läbustamise heaks kiidaks. Eriti kui see hõlmab ka jalgrataste ja tänaval tasuta pakutava kraami niisama laiali loopimist, parkide äratrampimist jne.

Siiski on heameel, et see nali sai ära nähtud. Suurimad tänud Ivole hea linnatutvustuse ja veel parema öömaja eest. Tripi jooksul on mind igal pool niimoodi poputatud, et mõtlen vaid, millega ma selle ära olen teeninud. Noh, ju siis kuidagi olen! :)

Ja järgmistest peatustest, mis on seni mu lemmikud kusjuures - Haag ja Lyon - kirjutan taaskord natukese aja pärast. Tripp kestab veel 4 päeva. Ilm on superilus ja meel superhea! Juhei!

Kommentaare ei ole: